مانه و سملقان ـ خبرنگار اطلاعات: پروندههای تخلف در عرصههای منابع طبیعی مثل چرای بیرویه، ایجاد حریق در جنگلها و مراتع و برداشت غیرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانهها و معادن در شهرستان مانه و سملقان امسال 20 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری مانه و سملقان با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: پارسال در این زمینه 950 پرونده تخلف برای رسیدگی تشکیل شد که تاکنون به 150 فقره آن رسیدگی شده است.
علی اسدی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در حوزه آبخیزداری افزود: مطالعات آبخیزداری روستاهای حسنسو، کلاته تشی، کلاته چناران و کالیمانی در حال انجام است.
وی افزود: عملیات اجرایی بند خاکی قلعه خان، موزه چخماقلو، سامان محله و اسپاخو نیز با 2 میلیارد و 850میلیون ریال اعتبار در حال اجراست.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری مانه و سملقان همچنین گفت: در بخش تفکیک منابع که با هدف تحقق بخشیدن به اهداف و رسالت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و جلوگیری از تخریب و تجاوز به عرصه های منابع طبیعی انجام میشود 17 پلاک به مساحت بیش از 100 هزار و 370 هکتار در شهرستان تفکیک و در 35 فقره پرونده واگذار شده است.
اسدی افزود: جنگلهای این شهرستان با مساحت حدود 183 هزار و 500 هکتار بالاترین سطح جنگل را در استان خراسان شمالی به خود اختصاص داده است.
وی مجموع مساحت منابع طبیعی مانه و سلمقان را 500 هزار هکتار ذکر کرد و افزود: در راستای ممیزی مراتع، مدیریت تعادل و مدیریت چرای دام طبیعی 313 هزار هکتار از مراتع شهرستان در سه رتبه خوب، متوسط و ضعیف تقسیمبندی شده است.
وی از رشد 270 درصدی ممیزی مراتع خبر داد و گفت: در روستاهای برج زنگالو، سامان محله، بهکده، هنرستان کشاورزی، کور بابا، گرماب، جیرانسو عشایر و جیرانسو چشمه زرد، طرحهای مرتعداری انجام شده است.
او بذرپاشی در سطح 200 هکتار، کاشت نهال در هزار هکتار و کپهکاری در 2500 هکتار را از دیگر اقدامهای منابع طبیعی و آبخیزداری مانه و سملقان برشمرد و اضافه کرد: ایستگاه تولید بذر در زمینه گیاهان مرتع کرنخ این شهرستان، به عنوان یکی از 12 ایستگاه مهم تولید بذر کشور محسوب میشود.
وی گونههای قدیمی گیاهان تولیدی در این ایستگاهها را آگروپایروالنگام، بروموس، اینرموس و فستوکا اوینا اعلام کرد.
او در خصوص گیاهان دارویی این منطقه نیز گفت: باریحه، آویشن، سیرکوهی، بابونه، زیره کوهی، خاکشیر مرزه، سریش، چای چوپان و گون از جمله گیاهان دارویی است که در این منطقه میرویند و گونه شاخص منطقه از نظر دارویی و اقتصاد «باریحه» است.
منبع خبر: اطلاعات
زمان خبر: چهارشنبه 2 تیر 1389